Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zápis do kroniky obce Alekšince 2017

Dátum: 19.07.2020
Autor: Anton Kušnír
Počet videní: 880
Zápis do kroniky obce Alekšince 2017

Rok 2017 bol jedným z rokov všeobecného hospodárskeho rastu nielen Alekšiniec, ale i Slovenska celkovo. Viac sa dozviete v zápise do kroniky obce Alekšince za rok 2017.

Zápis do kroniky obce Alekšince 2017. 

V roku 2017 sa stalo na domácej i medzinárodnej scéne množstvo udalostí, z ktorých si spomeňme aspoň niekoľko takých, ktoré do určitej miery charakterizovali procesy prebiehajúce vo svete. V januári bol inaugurovaný za maerického prezidenta Donald Trump a so svojou administratívou začal odstupovať od medzinárodných zmlúv počnúc Parížskou klimatickou dohodou. V marci Veľká Británia spustila proces jej odchodu z Európskej únie na základe výsledkov referenda z predošlého roku. Koncom roka taktiež na základe referenda vyhlásila katalánska regionálna vláda nezávislosť na Španielsku. Katalánsku republiku však neuznal žiaden štát na svete a Španielsko si aj za pomoci silových opatrení uchovalo svoju jednotu. V decembri sa irackej armáde a jej spojencom podarilo zničiť ozbrojené skupiny Islamského štátu na svojom území a obnoviť územnú celistvosť krajiny. V tom istom mesiaci predstavitelia štátov EÚ na spoločnom samite potvrdili vznik Stálej štruktúrovanej spolupráce EÚ v oblasti bezpečnosti a obrany (PESCO), ktorá by mohla v budúcnosti nahradiť mechanizmy vojenského paktu NATO po zmenách v geopolitickom usporiadaní sveta.
V priemyselnom parku Nitra - Sever pokračovala výstavba automobilového závodu Jaguar – Land Rover, ktorá začala v septembri roku 2016. Ide o investíciu presahujúcu čiastku 1,5 miliardy Eur. Táto investícia sa v Alekšinciach prejavila zvýšenou intenzitou dopravy, nárastom ubytovacích kapacít a zvýšením cien nehnuteľností. Alekšince, ktoré sú v dobrej dopravnej dostupnosti do Nitry, ale i do Bratislavy, či ďalších centier západného Slovenska sa stali vyhľadávanou lokalitou pre bývanie. Rok 2017 bol jedným z rokov všeobecného hospodárskeho rastu nielen Alekšiniec, ale i Slovenska celkovo.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.