Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

77. výročie Slovenského národného povstania

Dátum: 24.08.2021
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 1102
77. výročie Slovenského národného povstania

Pozvánka

Vážení občania,

29 augusta si pripomíname 77. výročie Slovenského národného povstania, ktoré bolo ozbrojeným povstaním slovenského domáceho odboja počas druhej svetovej vojny proti vstupu ozbrojených síl nacistického Nemecka na územie vojnovej Slovenskej republiky.

Uvedomujeme si, že každá vojna je krutá, či už je útočná alebo obranná. Krutá je tým, že v nej prichádzajú o život nevinní bez ohľadu na vek, pohlavie, politické či náboženské presvedčenie. Každý vyhasnutý ľudský život bolí. Naše malé Slovensko je posiate množstvom pomníkov známych aj neznámych padlých za našu slobodu. Im patrí hlboká úcta a vďaka.

Obec Alekšince  vás pozýva pri príležitosti 77. výročia vypuknutia Slovenského národného povstania na pietny akt, ktorý sa uskutoční   dňa  28.augusta 2021 o 12,00 hodine , kde  položením venca k pamätnej tabuli umiestnenej pri vchode do obecného úradu si uctíme našich padlých hrdinov , ktorí bojovali  za našu slobodu.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.