Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

MV SR varuje seniorov pred podvodníkmi

SÚBOR
Dátum: 02.04.2020
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 755
MV SR varuje seniorov pred podvodníkmi

Buďte opatrní !!!

Ministerstvo vnútra (MV) SR varuje seniorov pred podvodníkmi, ktorí ich môžu oslovovať s ponukami aj na meranie tlaku alebo testovanie na nový koronavírus.

 

„Súčasný krízový stav v súvislosti s novým koronavírusom núti najmä staršiu generáciu zostať čo najviac doma, za zatvorenými dverami. Túto situáciu vo svoj prospech môžu zneužiť najmä podvodníci, ktorých konanie vás môže pripraviť o značnú časť majetku alebo celoživotných úspor,"

Ministerstvo v ňom upozorňuje okrem podvodníkov s testami aj na ľudí ponúkajúcich nákup potravín, ktorí vyžadujú odovzdanie peňazí alebo platobnej karty. Človek, ktorý chce využiť takúto ponuku, by si mal najskôr overiť, či ide o aktivitu obce, v ktorej žije. Rovnako tak majú byť seniori obozretní aj pri ponukách na podomový predaj rúšok alebo dezinfekcie, ktoré môžu byť predražené alebo falošné a nekvalitné.

V súvislosti s podomovým predajom rezort prízvukuje aj to, aby v prípade zaklopania alebo zazvonenia seniori najprv skontrolovali, kto je za dverami a v akej veci prichádza.

Pozor by si mala dať staršia generácia aj na emaily ponúkajúce výhodné zhodnotenie peňazí, úver s nízkym úrokom alebo zmenu banky. Pre ľudí, ktorí sa stali obeťou trestného činu pripomína rezort vnútra okrem známeho čísla 158 aj možnosť kontaktovať informačnú kanceláriu pre obete v krajských mestách, poprípade poradňu prevencia kriminality.sk.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Odbor prevencie kriminality - Seniori Veľkosť: 641.8 kB Formát: png Dátum: 2.4.2020
desatoro bezpečného seniora Veľkosť: 188.2 kB Formát: pdf Dátum: 8.4.2020
pozvánka Veľkosť: 61.1 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023
uznesenia Veľkosť: 241.7 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023
zápisnica Veľkosť: 861.8 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023
interpelácie Veľkosť: 869.8 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.