Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Oznam zriaďovateľa ZŠ s MŠ Alekšince

Dátum: 05.03.2021
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 1154
Oznam zriaďovateľa ZŠ s MŠ Alekšince

Obnovenie prezenčného vyučovania v MŠ,  1.-4. ročník ZŠ a špeciálnej triedy od 8.3.2021

Vážení rodičia!

Na základe rozhodnutia zriaďovateľa obce sa obnovuje prezenčné vyučovanie pre všetky deti v materskej škole  a žiakov 1. - 4. ročníka základnej školy od 8.3.2021.

Podmienka nástupu:

Podmienkou nástupu žiaka/dieťaťa do školy je, že aspoň 1 zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti sa preukáže negatívnym výsledkom antigenového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako 3 mesiace, alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti bol zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, alebo ak zdravotný stav zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19.

Platnosť testov - test zamestnancov, zákonných zástupcov i žiakov, u ktorých je vyžadovaný, platí sedem kalendárnych dní. Riaditeľkou školy poverená pracovníčka kontroluje certifikáty, a vyžaduje príslušné prehlásenie od zamestnancov a  zákonných zástupcov (ak nie sú vyňatí z testovania).

Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka/dieťaťa pri nástupe do školy je vyžadované každých 7 dní. Čestné vyhlásenie Vám v priebehu dnešného dňa bude zaslané na rodičovské kontá, v prípade materskej školy budú rodičom v poobedňajších hodinách zaslané na ich emaily. Už v tejto chvíli sa ČESTNÉ VYHLÁSENIA nachádzajú na dverách našej základnej školy a materskej školy - pre zákonných zástupcov, ktorí nemajú možnosť si ich vytlačiť.

Zákonný zástupca:

- zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka/dieťaťa do školy a pri odchode žiaka/dieťaťa zo školy, resp. školského klubu detí (nosenie rúšok - základná škola, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR,

- zabezpečí pre svoje dieťa každý deň 2 rúška (jedno náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby a papierové jednorázové vreckovky,

- predkladá ČESTNÉ VYHLÁSENIE.

Príchod žiakov do školy:

  1. ročník - 7,30 hod.,
  2. ročník - 7,25 hod.,
  3. ročník - 7,20 hod.,
  4. ročník - 7,35 hod.,

špeciálna trieda  - 7,40 hod.

Žiadame zákonných zástupcov, aby dodržiavali príchod svojich detí do školy.

Školský klub detí

Ranný školský klub detí nebude fungovať až do odvolania.

Poobedný školský klub bude fungovať pre žiakov 1. a 2. ročníka do 16,15 hod. Podľa odporúčaní MŠVVaŠ SR sa žiaci nemajú premiešavať ani v ŠKD. Z organizačných a personálnych dôvodov otvoríme školský klub detí len pre žiakov 1. a 2. ročníka.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.