Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

eRko

eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí

eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí je od roku 1990 zaregistrované na Ministerstve vnútra SR podľa zákona 83/1990 Zb. ako občianske združenie. Jeho cieľom je pomáhať pri formovaní detí na dospelé kresťanské osobnosti schopné kvalitným osobným životom prispievať k rozvoju spoločnosti, v ktorej žijú. Cieľ pomáha realizovať veľa ochotných mladých ľudí na rozličných miestach Slovenska, ktorí sa vo svojom voľnom čase dobrovoľne venujú deťom. Prežívajú s nimi radosti a strasti všedných dní cez školský rok v rámci pravidelnej činnosti na spoločných "stretkách", cez organizovanie tematických výletov a tiež na letných táboroch cez prázdniny. Spolu s deťmi sa usilujeme vzájomne sa obohacovať a prehlbovať vedomie jedinečnosti a individuality každého človeka. Učíme sa hrať a používať férové pravidlá, vytvárať priateľstvá a žiť radosť. Svojou činnosťou sa usilujeme dopĺňať rodinnú výchovu a vyučovanie náboženstva. Chceme deťom poskytnúť možnosť formovať sa na základe všeobecných morálnych princípov a sprostredkúvame im myšlienky kultúry života, tolerancie, úcty a vzájomnej pomoci.

Naši patróni

Traja košickí mučeníci -sv. Štefan Pongrácz (1583 - 1619) pre nebo dozrel vo veku 36 rokov (4 roky bol kňazom) -sv. Melichar Grodziecki (1584 - 1619) pre nebo dozrel vo veku 35 rokov (5 rokov bol kňazom) -sv. Marek Križin (1588 - 1619) pre nebo dozrel vo veku 31 rokov (4 roky bol kňazom) Zomreli v Košiciach mučeníckou smrťou 7. 9. 1619. Zabili ich povstaleckí vojaci za to, že sa nechceli vzdať viery.

Aktivity

Dobrá Novina- Podajme ruku deťom! Dobrá novina je kolednícka akcia eRka – Hnutia kresťanských spoločenstiev detí, spojená so zbierkou pre núdznych v afrických krajinách. Pod mottom „Podajme ruku deťom“ sa vo vianočnom období vydávajú skupinky detí ohlasovať radostnú zvesť o narodení Pána v mestách a dedinách na celom Slovensku a stávajú sa tak poslami nádeje.

Kolednícka zbierka Deti, sprevádzané staršími a dospelými kamarátmi, robia počas koledovania zbierku, z ktorej Dobrá novina podporuje rozvojové projekty v afrických krajinách.

Kontakt

www.erko.sk
Jaroslav Doktor  – erkovedúci