Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spoločné tlačové vyhlásenie ŠÚ SR a ÚVZ SR

Dátum: 12.03.2021
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 899
Spoločné tlačové vyhlásenie ŠÚ SR a ÚVZ SR

 Tlačové vyhlásenie

 Bratislava, 09.03.2021

Štatistický úrad Slovenskej republiky spolu s Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vyzývajú obyvateľov, aby využili bezpečnú možnosť sčítať sa elektronicky v pohodlí domova.

V čase pandémie ochorenia COVID-19 je elektronické sčítanie obyvateľov Slovenska najbezpečnejšou formou ako pri sčítaní chrániť svoje zdravie aj zdravie ostatných. Preto neváhajte a využite možnosť sčítať sa elektronicky a pomôžte sčítať sa aj svojim blízkym doma, ak vás o to požiadajú. Sčítavate sa bezpečne, nekontaktne, v pohodlí domova a vyplnenie elektronického formuláru netrvá viac ako 10 minút. Na sčítanie postačí mobil, tablet, notebook alebo PC. Táto forma je z epidemiologického pohľadu ideálna a nepredstavuje riziko. Samosčítanie je pre obyvateľov rýchly a jednoduchý spôsob na vyplnenie sčítacieho formulára, bez narušenia súkromia.

V rámci pobytu doma, preto odporúčame neodkladať sčítanie. Ak ste si ešte zákonnú povinnosť sčítať sa nesplnili, odporúčame urobiť tak v najbližších dňoch. Všetko potrebné nájdete na www.scitanie.sk  a máte možnosť stiahnuť si aj mobilnú aplikáciu pod názvom SODB 2021.

Sčítanie je povinné

Nakoľko všetci obyvatelia Slovenska majú povinnosť sčítať sa vyplnením elektronického formulára, Štatistický úrad SR spolu s Úradom verejného zdravotníctva SR vyzývajú, aby tak obyvatelia urobili elektronicky a pomohli sa elektronicky sčítať aj svojim starším príbuzným, ak ich o to požiadajú.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.