Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vyjadrenie starostu obce k pozastaveniu testovania v našej obci

Dátum: 17.02.2021
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 1199
Vyjadrenie starostu obce k pozastaveniu testovania v našej obci

Radoslav Ťapušík

Vážení spoluobčania, milí priatelia...

 

Nachádzame sa v časoch, ktoré nie sú ľahké pre Vás občanov a tobôž nie pre nás samosprávy. Z každej strany, či už z televíznych, rozhlasových médií alebo z dennej tlače sme zahltení negatívnymi informáciami o tom, koľko ľudí podľahlo ochoreniu COVID-19 a koľko pacientov potrebuje podporu pľúcnej ventilácii. S plnou vážnosťou si uvedomujem, že situácia z pohľadu kultúrneho, spoločenského a hlavne zdravotného hľadiska nie je priaznivá, nakoľko je tu COVID-19, ktorý čoraz viac dáva do úzadia ostatné ochorenia.

Mnohí z nás toto ochorenie prekonali, no nájdu sa medzi nami aj spoluobčania, ktorým v dôsledku COVID-19 zomreli najbližší členovia rodiny, ale sú aj takí, ktorým kvôli COVID-19 sa nedostalo potrebnej zdravotnej starostlivosti, ich operačné zákroky boli odložené a následne zomreli. Stačil jednoduchý operačný zákrok a mohli tu byť medzi nami.

Verte mi, zaťažko sa mi prijímajú informácie o tom, že nás opustil náš spoluobčan alebo spoluobčianka. Aj touto cestou chcem týmto rodinám vysloviť svoju úprimnú sústrasť nad stratou svojich blízkych.

Ako starosta obce sa pravidelne zúčastňujem online konferencií, ktoré vedieme medzi sebou v rámci nitrianskeho regiónu a snažíme sa vytvoriť tlak na našu vládu, aby riešila potreby nás obyčajných ľudí a nie mocenské spory medzi sebou, ktoré nám neprinášajú žiaden osoh, ale len túto spoločnosť rozdeľujú na viaceré tábory.

Obec Alekšince ako iné obce sa spolupodieľala na celoslovenskom testovaní na ochorenie COVID-19. Boli to rozhodnutia, ktoré boli našimi čelnými predstaviteľmi prijímané zo dňa na deň a počas dňa boli viackrát menené. V začiatkoch sme v tom videli zmysel, ale nakoľko sa  o COVIDE-19 dozvedáme čoraz viac nové informácie, toto naše testovanie začína strácať zmysel. Za vykonanú prácu by som sa chcel srdečne poďakovať našim zdravotníkom a administratívnym pracovníkom, ktorí  počas  siedmich testovaní v našej obci strávili soboty a nedele na našom testovacom mieste. Po ohlasoch odbornej verejnosti, ktorá má čo k tomu povedať je viac ako zrejmé, že antigénovým testovaním dávame Vám občanom falošnú nádej. Vo viacerých prípadoch bolo preukázateľné, že po vykonaní antigénového testovania sa v priebehu dňa, dokonca i niekoľko hodín zmenil výsledok z negatívneho na pozitívny. Preto je dôležité, aby sme sa správali zodpovedne a v prípade príznakov ochorenia akými sú bolesť svalov, kĺbov, zvýšenej teploty, pocitu slabosti, pocitu plnenia sa nosných dutín, či prejavy kašľa bez váhania oslovili svojho praktického lekára, ktorý rozhodne o ďalšom spôsobe postupu či prípadného nasadenia liekov. Ďalšou dôležitou vecou je v prípade blízkeho kontaktu s pozitívne testovanou osobou zostať v domácej karanténe a riadiť sa pokynmi, ktoré Vám pracovníci regionálneho úradu verejného zdravotníctva poskytnú.

Obec Alekšince spoločne s inými obcami nitrianskeho regiónu sa odmieta podieľať na bezcieľnom testovaní antigénovými testami a dávať Vám naši spoluobčania falošnú nádej vystavením potvrdenia o negatívnom výsledku na ochorenie COVID-19. Sme za to, aby boli prijaté jasné pravidlá v boji s COVID-19, začnime sa riadiť poznatkami odborníkov.

Chcem Vás požiadať ako starosta obce, ale aj ako jeden z Vás obyvateľov našej obce o pochopenie nášho postoja k testovaniu antigénovými testami a verím, že zdravý rozum spojený s poznatkami odborníkov v danej problematike zvíťazí nad neodbornosťou našich čelných politických predstaviteľov.

Občania, ktorí potrebujete, nazvem to „ potvrdenie o negativite „ môžete využiť zriadené MOM-ky v rámci okresného mesta Nitra. Osobne som presvedčený, že tento stav so zbieraním certifikátov čoskoro pominie, veď na to, aby sme navštívili lekára, lekáreň či nakúpili veci k bežnej potrebe pre život potvrdenie nie je potrebné.

 

S pozdravom a úctou k Vám všetkým starosta obce Radoslav Ťapušík 

       

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.