Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stavebné práce na realizácii optickej siete

Dátum: 07.02.2023
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 848
Stavebné práce na realizácii optickej siete

Oznam

Vážení občania,

po niekoľkých kritických komentároch, ktoré som uverejnil na FB a na obecnej webovej stránke na tému čistoty okolo smetných nádob a separovania odpadu, Vám chcem teraz oznámiť aj jednu dobrú správu. Dlho očakávaná investícia spoločnosti Telecom sa stáva realitou. ZAČÍNA SA BUDOVAŤ OPTICKÁ SIEŤ V CELEJ OBCI ALEKŠINCE. To, že sme sa dostali do investičného plánu na budovanie optickej siete je súhrn mnohých priaznivých faktorov, ktoré vznikali postupne, a práve teraz nám pomôžu sa priblížiť o ďalší krok k modernej obci. Ak všetko dobre pôjde a nezasiahne vyššia moc, tak tento rok bude sieť vybudovaná v celých Alekšinciach.

Zemné práce a následné uloženie siete bude realizovať spoločnosť STAVING s.r.o., Levice. Práce sa začali realizovať 06.02.2023. Na pracovnom stretnutí s touto spoločnosťou sme spoločne určili postup prác tak,  aby sa vykonávali koordinovane a aby sa postupne sieť spúšťala do prevádzky.

Dohodli sme sa, že prvé časti obce sa budú realizovať tam, kde sú už uložené všetky inžinierske siete, vrátane kanalizácie. Obyvatelia ostatných častí obce sa nemusia obávať, že sa sieť k ním nedobuduje.

Práve teraz pracujem na obnove a doplnení projektov na kanalizáciu v rámci celej obce a aj v novo vzniknutých uliciach v rámci IBV. Projekty budú dopracované v priebehu niekoľkých mesiacov, keď bude jasné, kadiaľ povedie stoka, tak budeme vedieť ako uložiť optiku. Rozhodol som tak preto, aby sa predišlo možným stretom jednotlivých projektov.

 

Vážení občania, zároveň Vás chcem všetkých požiadať, aby ste boli súčinní pri prácach a strpeli čiastočné obmedzenia na vstupoch do vašich obydlí a dvorov. Kladenie siete si vyžaduje rozkopávku ulíc, čo mnohým sťaží na krátku dobu vstup do dvorov. Preto je potrebné parkovať aj motorové vozidlá tak, aby neprekážali v činnosti, a práce sa tým nespomaľovali.

Okrem toho by som chcel všetkých požiadať, aby nepoškodzovali už zabudované ochranné rúry a natiahnuté vodiče. Použitý materiál je jednoúčelový, a na iné, ako je určený sa nedá využiť. Pevne verím, že  nebudem musieť riešiť takéto vandalské konanie. Telekomunikačné vedenie uložené v zemi je chránené zákonom !

 

Držme palce firme, ktorá bude dielo realizovať a tešme sa na rýchly internet.

 

S úctou ku všetkým občanom,

 

Starosta obce Alekšince

Ing. Pavel Božik

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.