Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krásny deň matiek

Dátum: 07.05.2020
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 1308
Krásny deň matiek

Všetkým mamičkám

Milé mamy, staré mamy,
 

       máme tu máj a to nie je len mesiac lásky ale je to aj mesiac, kedy si pripomíname dôležitosť Vás žien, matiek. Matka je človek, ktorý nás nosil pod srdcom, človek, ktorý nám dal nezištnú lásku a starostlivosť od malého nemluvňaťa a až po celý jej život. Každý vie, čo matka preňho znamená.

Je to pre mňa česť – prihovoriť sa Vám  pri príležitosti Vášho sviatku, aj keď ma veľmi mrzí, že z dôvodu pandémie sa Vám musím prihovárať takto na diaľku a nemôžem Vás privítať na slávnostnom posedení tak ako to býva v našej obci každoročne o takomto čase. Váš sviatok je pre mňa vždy  výzva  vyjadriť Vám úctu a vďaku za vaše materstvo. Vaši najbližší tak isto to urobia slovom, gestom, pohľadom, darom -  v nedeľu. Ja tak činím dnes v tomto príhovore,  lebo hoci je materstvo a výchova detí putom, ktoré spája predovšetkým členov rodiny, zároveň je to najcennejší dar, ktorý rodina dáva spoločnosti. Zrodom nového života a výchovou svojich detí ste obdarovali nielen seba a svoju rodinu, ale nás všetkých – našu obec. V mene Vašich detí Vám milé mamy chcem poďakovať za každú rozprávku, ktorou ste obohatili detskú dušu. Za každý bozk na dobrú noc a za každé ráno a každý deň s mamou. Za strach o dieťa, keď sa zmietalo v horúčke, za každé slovo, ktoré ste svoje dieťa naučili. I za to, že svoje deti učíte viere a láske, že každý deň im odovzdáte kus seba. Za to, že držíte nad nimi ochranné ruky, keď kráčajú životom. Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku tú vrelú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá mama zahrňuje svoje deti, za opateru a nekonečnú trpezlivosť a obetavosť.

Nastane však aj čas, keď ona matka potrebuje nás, keď vyzerá kedy prídeme, keď čaká na každé milé slovo, keď naše pohladenie lieči všetky jej životom udelené rany, náš príchod zažína svetielka v jej starnúcich očiach.

Milé mamy a staré mamy,

želám Vám aby ste zo svojich detí a zo svojich vnúčat mali vždy radosť. Ak sa vo Vašich očiach niekedy kvôli nim objavia slzy, nech sú to len slzy šťastia. Buďte nám zdravé, krásne a milé a buďte s nami ešte dlhé roky.

Dovoľte mi na záver  ešte malú spomienku:

 mnohé matky sa na svoje  deti dívajú už len z diaľav iného sveta... Nuž, spomeňme si aj na ne, hoci odišli do večnosti, ich lásku budeme vždy a navždy cítiť vo svojom srdci.

                                    S úctou starosta obce Radoslav Ťapušík

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.