Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poskytnutie informácií o budovaní optickej siete v obci

Dátum: 03.10.2023
Autor: Eva Cebová
Počet videní: 579
3 min. čítania
Poskytnutie informácií o budovaní optickej siete v obci

Vyjadrenie starostu obce

Milí spoluobčania,
v poslednej dobe sa ku nám dostáva stále viac dotazov o spúšťaní optickej siete alebo otázka, kedy bude naša ulica zapojená na optiku?
Začiatkom roka, keď sa začínali výkopové práce, sme Vás pravidelne informovali na ktorej ulici sa budú práce vykonávať a žiadali o súčinnosť. Bolo to z toho dôvodu, že to podstatne obmedzovalo hlavne dopravu v uliciach a čiastočné obmedzovalo aj vstup do dvorov. Zemné práce sú už na 99% hotové a teraz sa postupne dávajú do prevádzky jednotlivé ulice a zároveň aj jednotlivé domácnosti. V tejto fáze budovania optickej siete je poradie v akom budú časti obce uvádzané do prevádzky plne v kompetencii spoločnosti Slovak Telekom a Obec Alekšince nemá vplyv na toto rozhodovanie. Po konzultácii s dodávateľskou spoločnosťou, ktorá optickú sieť buduje, nám bolo oznámené, že aktivácia siete by mala byť dokončená do konca roka 2023 v plnom rozsahu tak, ako som vám to hovoril už začiatkom roka pri zahájení prác.
V tejto dobe už sú na prevádzku pripravené ulice Žomboch, Gecovské, Balkán, Rybničná, Kostolná, časť v strede obce a na ostatných častiach sa postupne pracuje. Vždy pri dokončení jednotlivých vetiev vás budú kontaktovať obchodníci operátorov a uzatvárať zmluvy.
Tu by som vás chcel však upozorniť, aby ste boli opatrní a obchodníkov si preverili napríklad u operátora. Nevyplácajte hotovostné zálohy, zmluvy si dobre nechajte vysvetliť a urobte si čas na prečítanie podmienok zmluvy. Ak si neviete sami poradiť, hlavne naši seniori, požiadajte mladších členov rodiny nech vám pomôžu sa zorientovať v ponúkaných službách a zmluvných podmienkach.
Verím, že koncom roka sa budeme spoločne tešiť z rýchleho internetu a kvalitného televízneho prenosu.
S úctou
Ing. Pavel Božik
starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.